Website content leveren

De website is klaar, de tekst, de foto’s en video’s zijn professioneel gemaakt. De bezoekers vinden waar ze voor komen. Dat kan een antwoord op hun vraag zijn, of een oplossing voor hun probleem. Of de informatie waar ze naar op zoek zijn.

De inhoud voor uw website is gemaakt voor uw doelgroep. De inhoud zal uw bezoekers in de richting van een reactie leiden. Voor nadere informatie neemt iemand contact met u op, via e-mail of telefonisch. In de meeste gevallen zal het niet zo snel gaan. Ervaring leert dat iemand meer dan vier keer de website bezoekt. De bezoeker zal dan eerst een pdf downloaden of via social media kanalen meer te weten willen komen. Is de indruk goed, en biedt de inhoud van de website aanknopingspunten, dan zal een bezoeker contact opnemen.

De terugkerende bezoeker van je website verwacht informatie die up to date is. Daar ligt een kans… Het bezoekgedrag kan geanalyseerd worden met Google Analytics, waardoor bekend is dat bepaalde pagina’s populair zijn. In die lijn met deze kennis kunt u nieuwe content plaatsen. De pagina’s die nauwelijks worden bezocht worden, zijn wellicht aan nieuwe content toe.

Vernieuw de inhoud van uw website regelmatig

Middelen voor het plaatsen van nieuwe content:

  • Bedrijfs-blog (nieuws en achtergronden)
  • Interessante inhoud (downloads, bijvoorbeeld whitepapers, ebooks)
  • Informatie over de dienstverlening of producten
  • Verhalen van klanten (cases) en getuigenissen (testimonials)
  • Overzicht portfolio of product galerij (foto/video)
  • Overtuigende ’over ons’ pagina
  • Presentatie van medewerkers met een interessant profiel
  • Werkwijze uitleggen op een grafische manier of met behulp van animatie
  • Vragenlijst veelvoorkomende vragen, met bijbehorende antwoorden
  • Video’s (over bedrijfscultuur, verhalen van klanten, etc.)

Overtuigende webteksten, professioneel geschreven

Een artikel van minimaal 300 woorden is een goede vuistregel. Statistieken, onderzoek en citaten zijn een effectieve manieren om te tekst te concretiseren. Het tegenkomen van spelfouten of het ontbreken van leestekens maken dat een bezoeker afhaakt. Schrijft u zelf de tekst, laat ons dan even het stuk nalezen. Of schakel een goede tekstschrijver in die weet wat het is om voor internet te schrijven. Google leest mee en waardeert een website die niet actueel is, minder dan een website die wordt bijgehouden.

Taalgebruik gericht op de doelgroep

Spreek de taal van uw publiek. Voor het verkopen van bijvoorbeeld software zult u te maken krijgen met bezoekers met uiteenlopende interesses. Iemand met een technische achtergrond zoekt naar technisch gespecificeerde inhoud. Iemand met een financieel-administratieve achtergrond wil meer weten over de kosten en eventuele contracten. Stem uw taalgebruik af op de doelgroep en houd het simpel. Gebruik liever korte zinnen dan lange. Dan komt uw boodschap het beste over.

Planmatige aanpak van het bijhouden van de content

Een maandelijkse aanvulling op de blog is makkelijk in te plannen. Een stuk van een vaste columnist ook. Het vervangen van een tekst of het plaatsen van een nieuwe video moet regelmatig gebeuren. Een regelmatige bezoeker die ziet dat er al maanden dezelfde tekst op de website staat zal gaan afhaken.

Vraag aan mensen in het bedrijf om regelmatig content aan te leveren. Dit is voor veel bedrijven een probleem. Collega’s hebben geen tijd of vinden hun eigen teksten niet geschikt. Aangeleverde foto’s of video’s zijn gemaakt met een smartphone…
Dat is het moment om de hulp van Anekio in te roepen. Wij verzorgen op maandelijkse basis de content van uw website. Of het nu gaat om tekstschrijven, foto’s maken of videoproducties. Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

webdesign Hoofddorp zwanenburg
webdesign Hoofddorp zwanenburg

BEREIK MEER BEZOEKERS MET JE NIEUWE WEBSITE EN WERF DIRECT VEEL MEER KLANTEN

Bel even als je een vraag hebt? 023 892 10 86 – 06 3765 4200 – of e-mail via onderstaande button.