Webdesign… waar op letten bij een nieuwe website laten maken

Bepaal vooraf je wensen en bekijk welke websites je aanspreken. Zorg dat je weet wat het verschil is tussen een maatwerk of een template website. Wel of niet WordPress. Weet wat je laat bouwen. Is het een standaard voor website bouwen of een goedkope standaard website die gebouwd wordt met niche-software. Een website ontwikkelaar kan je meteen vertellen of je op de goede weg bent of dat je toch aan iets moet denken wat beter voor jou zal werken.

Stap 1 – Strategie maken voor bouwen van een website

Waarom heb je een (nieuwe) website nodig? Formuleer samen de wensen en eisen voor een nieuwe site. Zijn propositie en positionering van je bedrijf vastgesteld? Wie is je doelgroep en wat doet de concurrentie? Noem je 3 belangrijkste trefwoorden. Bepaal een doel en doelstellingen voor aanvang. Wat moet je met de site straks kunnen? Heb je een idee wat dit gaat kosten? Alles op een rijtje…dan kan er een goede offerte worden gemaakt.

Stap 2 – Plan van aanpak website

Je hebt al een website, maak dan een sterkte/zwakte analyse als uitgangspunt. Wat ontbreekt er aan de huidige site en hoe wil je dat nu gaan invullen. Weet je welke pagina’s goed of slecht scoren? Hoe ziet de navigatie en pagina-indeling eruit. Moet er nieuwe content worden geleverd en wie doet dat. Wil je een WordPress website of laat je je Expression Engine adviseren? Is de hosting straks goed geregeld?

Stap 3 – Webdesign waar op letten?

Leg de werking van de site schematisch vast door eerst wireframes te tekenen. Wil je een werkende dummy zien of kan er van schets of design worden gebouwd. Kies je niet voor maatwerk maar werk je met bestaande WordPress onderdelen dan ben je goedkoper uit. Werk je vanuit een ontwerp dan wordt je site als maatwerk ontwikkeld.

Stap 4 – Bouwen website

Hoe wordt de website gebouwd, good old “HTML” handwerk of aan de hand van WordPress onderdelen of template. Het bouwen gebeurt offline en kan worden getoond op een tijdelijk online adres. Dit is de meest arbeidsintensieve fase, het kost nu eenmaal heel wat uren om een site te bouwen.

Stap 5 – Optimaliseren

Er voor zorgen dat de website werkt op smartphone, tablet en desktop is uitgangspunt. Uit kosten-overweging kan je ook een eenvoudiger oplossing laten bouwen. Installeren van de blog-functie en opzetten van Google Analytics account. Testen van de website op veiligheid, snelheid en toegankelijkheid. Ontvang toestemming voor online zetten.

Stap 6 – Online zetten van je website

Duimen omhoog voor de lancering. Werf publiciteit en bekendheid voor je nieuwe site. Zijn je sociale media kanalen aangemaakt? Start je eerste blogbericht. Is je omgeving voorbereid op de vele mailtjes en telefoontjes die je gaat krijgen?

Stap 7 – Analyseren website verkeer

Hoe is het indexeren van je site verlopen. Wordt je site foutloos gevonden door zoekmachines? Bekijk in Google Analytics hoe je nieuwe site het nu doet…

Stap 8 – Organiseer het onderhoud van je website

  • Functionaliteiten testen, werkt het contactformulier nog…
  • Een volledige backup maken via hosting of FTP van website en database
  • Backup logs nakijken en controleren, is de backup wel helemaal goed gegaan?
  • Het WordPress thema updaten
  • De WordPress software versie (de core) updaten
  • De WordPress plugins updaten en ongebruikte plugins verwijderen
  • Verwijs oude pagina’s als je url’s wil veranderen
  • Werkt de 404-melding nog bij een niet bestaande pagina

BEREIK MEER BEZOEKERS MET JE NIEUWE WEBSITE EN WERF DIRECT VEEL MEER KLANTEN

Bel even als je een vraag hebt? 023 892 10 86 – 06 3765 4200 – of e-mail via onderstaande button.